Glöm Rilke
Third Eye Butterfly är ett sinnesutvidgande möte mellan konst, poesi, erotik och teknologi.
Third Eye Butterfly är ett sinnesutvidgande möte mellan konst, poesi, erotik och teknologi.
Hennes nya bok ger en värdefull lektion i kärlekens betydelse för konstruktionen av rashierarkier.
Ina Bloms nya essäsamling är en uppmaning att inte bejaka det som får oss att känna oss mest hemma, utan snarare det som framkallar känslor av obehag.
Lunds konsthall presenterar Gülsün Karamustafas verk som ett svar på Turkiets repressiva kulturpolitik.
Karl Katz Lydéns nya bok missar sitt storslagna mål att upphäva gränsen mellan konst och samhälle.
– All konst som skapas i det kapitalistiska samhället vacklar mellan att vara ett under och en bluff, menar kulturteoretikern Sianne Ngai.
Fatima Moallims utställning i barndomsstaden Växjö ger oss anledning att reflektera över samtidens begär efter identitet och olikhet.
Lytle Shaws New Grounds for Dutch Landscape förankrar konsthistorien i vardagens pågåendehet och själva marken under våra fötter.
I Värstascenario. Fyra konstnärer från Grönland på Lunds konsthall prövas frågor om identitet och autenticitet med ironi och skepsis.
Kommer Grief and Grievance: Art and Mourning in America att definiera vår tid, likt Documenta 11 en gång gjorde? Rapport från paneldebatt i New York.
Ceija Stojkas verk på Malmö Konsthall är en uppfordrande påminnelse om den romska Förintelsen, Porajmos, då hälften av Europas romer beräknas ha dödats.
Den norska, Malmöbaserade konstnären Hanni Kamaly om sorgearbete och minnespraktiker, om skulptural närvaro och materialitet, och om det nordiska konstlivets ovilja att göra upp med det koloniala arvet.
Den amerikanske Fluxuslegenden Ken Friedman ställer ut i Kalmar, där han, utan att göra något större väsen av sig, har bott de senaste tio åren.
Efter Lars Vilks död har framtiden för Nimis varit oklar. Nu har ägarfrågan klarlagts, och verket kan klassas som byggnadsminne. Men en del hinder kvarstår.
A K Dolven gir monokromet fingeren – eller heller skuldra.
Ända sedan Mandana Moghaddam kom till Sverige efter den iranska revolutionen, så har hon drivits av en tro på konstens förmåga att knyta samman människor.