Okwui Enwezors sista utställning
Kommer Grief and Grievance: Art and Mourning in America att definiera vår tid, likt Documenta 11 en gång gjorde? Rapport från paneldebatt i New York.
Kommer Grief and Grievance: Art and Mourning in America att definiera vår tid, likt Documenta 11 en gång gjorde? Rapport från paneldebatt i New York.
Ceija Stojkas verk på Malmö Konsthall är en uppfordrande påminnelse om den romska Förintelsen, Porajmos, då hälften av Europas romer beräknas ha dödats.
Den norska, Malmöbaserade konstnären Hanni Kamaly om sorgearbete och minnespraktiker, om skulptural närvaro och materialitet, och om det nordiska konstlivets ovilja att göra upp med det koloniala arvet.
Kulturellt ägande, avkolonisering och Pablo Picasso avhandlades under Malmö Konstmuseums symposium om samlingens kritiska potential.
Merike Estnas måleri på Moderna Museet i Malmö är inbjudande, märkligt och uppriktigt övertygat om sin egen fåfänga.
Vår vän, Valerie Solanas på Signal i Malmö hyllar kvinnliga konstnärer som finner styrka i skörhet, men kapar banden till en bred antikapitalistisk feminism.
På Virserum Konsthall reflekterar Ane Hjort Guttu över den svenska landsbygdens utmaningar i en tid då människor förutsätts vara kreativa och fria.
Malmö Konsthalls sommarutställning lyfter fram tre kvinnliga konstnärer som i åratal har arbetat i det samtida konstlivets marginaler.
Malmö Sessions är den första i en serie utställningar i Malmö och Göteborg som nästan tycks stoltsera med konsten som ett verktyg för gentrifiering.
SPEED 2 på Malmö konsthall påminner oss om bristen på verklig filmisk kommunikation.
Sedan Documenta 14 har intresset för Britta Marakatt-Labba ökat dramatiskt. Hennes retrospektiv på Lunds konsthall bekräftar att uppmärksamheten är högst välförtjänt.
I sin nya bok skisserar konsthistorikern T. J. Clark en vision för en ny politisk vänster genom måleriets förmåga att, konkret och detaljerat, framställa en annan värld.
Debatten kring Konstfacks antirasistiska förändringsarbete visar hur konstoffentligheten har anpassat sig efter en allt mer representativ tjänstemannakultur.
– I 2021 bør vi forstå at den virkelige drivkraften, også for økonomien, er naturen, sier den samiske kunstneren Matti Aikio, en av årets deltakere på festivalen Barents Spektakel i Kirkenes.
Anna Sofie Mathiasens reanimering av morens arkiv på Destiny’s syder av generasjonstypisk sorg over verdenen man har fått overlevert.
– Detta handlar om så mycket mer än föremålen, menar konstnärerna Petra Laiti och Outi Pieski, som planerar en utställning om den historiska händelsen på Finlands Nationalmuseum i höst.