Alla artiklar av Rebecka Thor

En fråga om redistribution

– Documenta 14 har riktat internationell uppmärksamhet mot en mängd småsakliga institutioner och konstarbetare i Aten, sager Iliana Fokianaki, curator baserade i Rotterdam och Aten.

Social dissonans

– Det kommer att bli kontrovers, vilket jag välkomnar, säger performancekonstnären Mattin som medverkar i Documenta 14 som öppnar för pressen idag.

I en nyss lämnad dåtid

Moderna Museet Malmös You and I in Global Wonderland handlar om hur vi kan leva tillsammans i en föränderlig värld, men lider av en svårartad inaktualitet.

Beslut idag om kulturbudgeten

Alliansen skär ner tidskriftsstödet med 15 miljoner och omintetgör regeringens fri entré-reform och satsningar på offentlig konst. Samtidigt ges 34 miljoner för att göra Kulturbryggan till en del av Konstnärsnämnden.

Nya modeller, nya försök

Vad kan ett kvalitativt samhälle vara idag? Dave Hullfish Baileys kopplingar mellan en hippiekommun i Colorado, utbildningspolitik och land art, ger intressantare svar än Ane Hjort Guttus filmade kvinnoporträtt på Tensta konsthall.

Utställningen utan minne

Utställningen Minneskonst på och omkring Bonniers Konsthall är fylld av starka konstnärskap, men den curatoriella inramningen begränsar verken snarare än att förstärka dem.

Nyligen publicerat

Fremtiden, det er nu

Kunstige dyr, robotter med sanser og andre cyborgs synger med på en funky popsang om vores futuristiske samtid hos Jens Settergren i Ringsted Galleriet.

Syn, stemme og magt

Hvem bliver hørt i kunstlivet, i kønsdebatten og i samfundet? Den hvide mands system er tilsyneladende stadig styrende for diskussionen omkring køn og repræsentation.