Alla artiklar av Kim West

Det hermetiskt öppna

Pierre Huyghes utställning på Serpentine i London frågar: vilket är det öppna konstverkets kritiska värde i den participatoriska media-apokalypsens tillstånd?

Enade i vanmakt

Årets upplaga av Steirischer Herbst i Graz bjuder på en frikostig dos svulstig kitsch, men vem orkar med cynicism när verkligheten blivit sin egen cyniska självparodi?

Framtiden är ljus

Den inflytelserika amerikanska kritikern Annette Michelson har gått bort vid 96 års ålder. Förra året publicerade hon sin första bok efter sex decenniers verksamhet.

Farväl till folket

Den nyligen invigda Lafayette Anticipations i Paris Maraiskvarter är ett försök att återuppfinna konsthallens form för den kapitalistiska realismens tidsålder.

Fotografiets avstand

Tidsskriftet Objektiv presenterer utstillingen Subjektiv på Kunstnernes Hus i Oslo. Kim West skrev om utstillingen da den ble vist i Malmö sommeren 2017.

Manipulera kritiken

Manipulera världen: Aktivera Öyvind Fahlström på Moderna Museet ställer oss inför frågan: vilken är den kritiska funktionen hos en bild som visar att ett chiffer är ett chiffer?

Framtiden är ljus

Den inflytelserika amerikanska kritikern och October-grundaren Annette Michelson publicerar efter sex decenniers karriär sin första bok.

Fotografins avstånd

Subjektiv på Malmö Konsthall presenterar en stark modell för att tänka fotografins plats i dagens digitalt medierade uppmärksamhetsekonomi.

Nyligen publicerat